nieuws

Provast houdt Vesteda aan contract Markthal

bouwbreed Premium

Ontwikkelaar Provast eist in een kort geding dat belegger Vesteda zich niet terugtrekt uit de ontwikkeling de Markthal in Rotterdam.


De ontwikkeling van de van de eerste grote overdekte markthal in Nederland staat door het afhaken van Vesteda op losse schroeven. De bouw zou 1 oktober moeten beginnen. Winy Maas van architectenbureau MVRDV ontwierp het hoefijzervormige woongebouw met onderliggende markthal.
Aannemers Martens en Van Oord en Mobilis, die verantwoordelijk zijn voor de onderbouw, hebben de heipalen en damwanden al besteld. Provast zegt reeds voor 8 miljoen euro aan kosten gemaakt te hebben.
De Markthal moet naast station Blaak in het Laurenskwartier komen te liggen. Van de 228 appartementen komen 102 in de huursector terecht, de overige worden verkocht.
Vesteda zou de huurwoningen aankopen. Andere beleggers in het project zijn Unibail Rodamco en de gemeente Rotterdam. Unibail Rodamco ontfermt zich over de winkels en de horecapanden, dit is het commerciële deel van het project. De gemeente Rotterdam betaalt voor de ondergrondse parkeergarage waarin ruimte is voor 1200 auto’s.
De stichtingskosten voor het totale project bedragen 150 miljoen euro. De ruimte onder de grote boog meet circa 70 meter breed en 117 meter lang. Op de laag boven de parkeergarage komt een supermarkt en de bergingen van de woningen.

Reageer op dit artikel