nieuws

‘Monitor subsidie woningbouw’

bouwbreed Premium

Bouwend Nederland vindt het belangrijk dat de 100 miljoen euro die minister Van der Laan vorige week verdeelde onder 15

000 door de crisis stilgevallen nieuwbouwwoningen daadwerkelijk effect heeft op de bouwproductie. “We hebben de indruk dat veel van het geld naar rijp en groen gaat. Soms naar marketing, soms naar garantstellingen”, aldus een woordvoerder van de branchevereniging. Bouwend Nederland vermoedt dat een deel van het geld afvloeit naar het afbouwen van al lang lopende projecten. Bouwend Nederland is tevreden met de daadkracht van de minister, maar wijst er op dat hij de effecten van de subsidie op de bouwproductie goed moet monitoren. Volgens een woordvoerder van Van der Laan gebeurt dat al. Ze benadrukt dat gemeenten zelf mogen bepalen hoe ze het geld gebruiken.

Reageer op dit artikel