nieuws

Woontoren en hotel nabij station Lelylaan

bouwbreed

Van der Looy Projectmanagement heeft met stadsdeel Amsterdam-Slotervaart een overeenkomst afgesloten over de bouw van een hotel, een woontoren en een parkeergarage aan de oostkant van station Lelylaan. Start bouw is voorzien voor eind volgend jaar.

Het door architect Pi de Bruijn van de Architecten Cie ontworpen multifunctionele gebouw bestaat uit twee torens met elkaar verbonden door laagbouw. De hoteltoren van 75 meter hoogte zal onderdak bieden aan een nieuwe vestiging van hotel Van der Valk (250 hotelkamers). In de woontoren van 90 meter hoog zijn 210 woningen voorzien, waarvan 30 procent sociale woningbouw. Van der Looy heeft daarvoor samenwerking gezocht met woningcorporatie Ymere. Tevens wordt een parkeergarage met 470 plekken gebouwd.
De omgeving van station Lelylaan ondergaat de komende jaren een ingrijpende verandering. NS Poort heeft met Startgoed Amsterdam voor de westkant van het station nieuwe stationsvoorzieningen en kantoren voor startende bedrijven in ontwikkeling. Ook wordt de infrastructuur op en rond het station verbeterd. De aanpak van station Lelylaan behoort tot de projecten die de komende twee jaar met voorrang in Amsterdam worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels