nieuws

Waterzuiveraar pompt biogas in gasnet

bouwbreed

Ruim vijfhonderd woningen wil United Utilities vanaf 2011 voorzien met teruggewonnen biogas dat vrijkomt bij het zuiveren van afvalwater

De Britse waterleverancier/waterzuiveraar/telecomaanbieder bouwt de benodigde installatie bij zijn waterzuivering Davyhulme in Manchester. Het biogas komt uit de vergistingstanks van de waterzuivering. Na zuivering wordt het als biomethaan in het distributienet gepompt. De installatie die nu in Manchester wordt gebouwd, is een proef en vergt een investering van ruim 5 miljoen euro. In z’n definitieve vorm moet de installatie ruim vijfduizend woningen kunnen bedienen. Als het systeem in de praktijk doet wat de theorie belooft, overweegt United Utilities bij meer van zijn waterzuiveringen biogas voor algemeen gebruik te winnen.

Reageer op dit artikel