nieuws

Ontwikkeling stadion NAC kan beginnen

bouwbreed

Voetbalclub NAC en Heja Projectontwikkeling kunnen binnenkort aan de slag met de eerste fase van de ontwikkeling van het Stadionkwartier, het gebied rond het Rat Verlegh Stadion in Breda

Eerder deze week presenteerde het consortium samen met de gemeente Breda het stedenbouwkundig plan en maakten ze nadere afspraken over hun samenwerking. In de eerste fase van het project is voorzien in een megasupermarkt (6.000 m2), kantoren (2.500 m2) en een verhuizing van de winkels in het nabijgelegen winkelcentrum de Lunet (8.500 m2) naar het Stadionkwartier. De totale ontwikkeling van het gebied kost 90 miljoen euro en vindt plaats in de periode tussen 2010 en 2014. Uiteindelijk komen er 20.500 m2 aan kantoren, 17.000 m2 aan retailvoorzieningen en een Jumbo-megasupermarkt.
Dankzij de overeenkomst tussen de drie partijen raakt NAC uit de rode cijfers. De voetbalclub verkoopt zijn ontwikkelrechten voor de gebiedsontwikkeling rond het stadion aan Heja. De projectontwikkelaar koopt de benodigde grond van de gemeente.

Reageer op dit artikel