nieuws

Duitse aannemerij: 4,6 procent minder werk

bouwbreed

De Duitse bouwbedrijven met twintig of meer medewerkers hebben in mei 4,6 procent minder opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar


Het verval is volgens het Statistisch Bundesamt het grootst in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Die sector verloor 6,8 procent terrein. Het orderniveau zakte terug tot 5,1 procent onder het niveau van mei 2005.
De infrabouwers noteerden in mei 2,6 procent minder nieuwe orders. De sector zag in de eerste vijf maanden van het jaar het volume aan nieuwe projecten met 5,1 procent dalen. Toch presteert de grond-, water- en wegenbouw in het werven van opdrachten nog 8,7 procent beter dan in peiljaar 2005.
Het aantal uren dat bedrijven groter dan negentien personen uitbetaalden, daalde in de periode januari tot mei met 11,7 procent tot 284,2 miljoen. In hetzelfde tijdvak nam de omzet met 9,3 procent af tot 26,6 miljard euro. Het aantal medewerkers slonk vergeleken met mei 2008 met 2,6 procent tot 690.000.

Reageer op dit artikel