nieuws

Confederatie Bouw wil blijvend laag btw-tarief

bouwbreed

De Belgische Confederatie Bouw bepleit een blijvende verlaging van het btw-tarief

Doel is bestrijding van zwartwerk en fraude in de bouw.Aanleiding voor het pleidooi is de gecoördineerde nationale controleactie door de Belgische Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD). Daarbij bleek 20 procent van de werkgevers en 15 procent van de werknemers in de bouw de sociale wetgeving te overtreden. In de meeste gevallen ging het om zwartwerk.
Gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere van de Confederatie vindt dat dit probleem vooral met fiscale maatregelen moet worden ingedamd. “Bijvoorbeeld door de belastingvoordelen op energiebesparende bouwwerken te verhogen of door de tijdelijke verlaging van de btw voor de eerste 50.000 euro voor nieuwe woningen te verlengen.”
De Confederatie vindt dat bewezen is dat een belastingvoordeel of een lager btw-tarief werkt. “Het is een sterke stimulans voor de opdrachtgever om facturen te vragen waardoor de fiscale en sociale lasten worden betaald”, aldus De Mûelenaere.

Reageer op dit artikel