nieuws

Arcelor Mittal praat over bankconvenanten

bouwbreed

Staalgigant Arcelor Mittal is met zijn banken in gesprek over zijn convenanten

Dat heeft het staalconcern bevestigd.
Arcelor Mittal, ’s werelds grootste staalconcern, voert gesprekken over de maximale verhouding tussen schuld en bedrijfsresultaat die volgens de convenanten niet hoger mag zijn dan 3,5. Die wil het concern een jaar lang verruimen.
Het concern denkt de bestaande afspraken wel na te kunnen komen. Het heeft momenteel een liquiditeit van 23 miljard dollar en is hard op weg de schulden terug te brengen naar minder dan 10 miljard dollar. Het staalbedrijf vindt het echter verstandig de financiële positie te versterken voor het geval de markt verder verzwakt.
Arcelor Mittal kampt met een inzakkende vraag naar staal door de malaise in de auto- en bouwsector. Daardoor draait het bedrijf op halve kracht. Wel verwacht het concern in het tweede kwartaal een lichte opleving van de vraag, doordat dan een deel van de voorraden van bedrijven is weggewerkt. De beleggers toonden zich verheugd over deze stap. Het aandeel steeg 7 procent.

Reageer op dit artikel