nieuws

Amvest: TU-studie naar ontwikkeling waarde vastgoed

bouwbreed

Projectontwikkelaar Amvest laat de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft onderzoek doen naar de waardeontwikkeling van vastgoed in verschillende buurten.

Amvest heeft een vlotte ingang bij de leerstoel van Friso de Zeeuw als sponsor van uit te voeren wetenschappelijk onderzoek, zo weet woordvoerster Carola Aardenhout van Amvest. Als commerciële belegger en ontwikkelaar in het middenhuursegment heeft Amvest belang bij een gunstige waardeontwikkeling omdat die een positieve invloed heeft op het rendement. Zaak is voor projecten de meest kansrijke locaties te kiezen, opdat de beleggers tevreden kunnen zijn over het resultaat.
“Onderzocht wordt nu of er bepaalde succesfactoren zijn. Dat is nuttig; je kunt ook wel uitgaan van veronderstellingen maar het is niet zeker dat die juist zijn”, zo verklaart Aardenhout.
Het onderzoek moet helder maken welke fysieke, sociale en economische kenmerken van buurten oorzaken zijn van een positieve waardeontwikkeling. “Goed functionerende buurten genereren waarde”, is daarbij de algemene wijsheid.
De onderzoekers gaan van buurten in verschillende steden bekijken wat de waardeontwikkeling is. Daarnaast gaan ze een aantal buurten uitgebreid analyseren. Binnenkort worden de resultaten verwacht van een eerste verkenning.

Reageer op dit artikel