nieuws

Volker Stevin UK le vert ‘Olympische sluis’ op

bouwbreed Premium

Volker Stevin UK heeft de Three Mills Lock in het Prescott Canal in Oost-Londen opgeleverd. Hiermee staat de (water-)weg open om een groot deel van de bouwmaterialen voor de Olympische Spelen van 2012 over het water aan te voeren.

De opening van de sluis heeft de laatste maanden flink vertraging opgeleverd door vervuild land en de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. ”Ons team heeft er echter alles aan gedaan om de vertraging weer in te lopen”, aldus een woordvoerster van Volker Stevin UK.
De Olympic Delivery Authority streeft ernaar de Spelen van Londen tot de ‘groenste’ uit de geschiedenis te maken. In dat kader wordt zoveel mogelijk materiaal van de bouwlocaties hergebruikt en moet nieuw materiaal ook zoveel mogelijk per spoor of over het water worden aangevoerd.

Essentieel

In dat laatste speelt de Three Mills Lock een essentiële rol omdat het de ontbrekende schakel vormt tussen een netwerk aan waterwegen rond het Olympische Park en de rivier de Theems.
De nieuwe sluis kan schuiten tot 350 ton verwerken. Die worden geladen op enkele overslagpunten die inmiddels met subsidie van de Britse overheid zijn aangelegd. De ODA hoopt daarmee honderden vrachtwagens uit het drukke Londense verkeer te houden.
“Het weer nieuw leven inblazen van dit netwerk aan kanalen na decennia van verval luidt een nieuw tijdperk voor het vervoer over water in de hoofdstad in. Door vieze, stoffige en zwaar vervuilende vrachtwagens te vervangen door schepen, ontlasten we het verkeer en verbeteren we de kwaliteit van het milieu”, zegt burgemeester Boris Johnson van Londen dan ook.

Reageer op dit artikel