nieuws

Franse huizenverkoop zakt met 40 procent in

bouwbreed Premium

De Franse huizenverkopen lagen in het eerste kwartaal 40 procent lager dan een jaar geleden, het slechtste resultaat in meer dan vijftien jaar

In Parijs zijn de verkopen van nieuwe flats zelfs met bijna 70 procent ingezakt. De woningprijzen in Groot-Parijs liggen inmiddels zo’n 8 procent lager dan een jaar geleden. Elders in Frankrijk zijn de prijzen in een jaar tijd met gemiddeld 12 procent ingezakt.
Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de organisatie van Franse notarissen. In Groot-Parijs zijn in het eerste kwartaal 22.980 woningen verkocht vergeleken bij 39.580 vorig jaar. De notarissen tekenen daarbij zelf aan dat hun cijfers vaak wat achterlopen bij de actuele marktontwikkeling omdat het gaat om uiteindelijk afgesloten transacties waarbij de prijs vaak al maanden eerder is afgesproken. ”Onze cijfers weerspiegelen de zware en brute inzakking van de huizenmarkt aan het eind van vorig jaar.” De Franse notarissen hebben wel de indruk ‘dat de markt in april weer wat ontdooid is’, waaraan een aantal door de regering genomen maatregelen zeker heeft bijgedragen.

Reageer op dit artikel