nieuws

Noodlokalen voor Wellant College

bouwbreed

Algeco uit Moerdijk heeft binnen enkele dagen een accommodatie geplaatst voor het Wellant College

De accommodatie bestaat uit drie noodlokalen en heeft een oppervlak van 180 vierkante meter. De hevige storm van maandagavond rukte een dakdeel van 15 bij 40 meter van het schoolgebouw, dat in 2005 is gebouwd in de wijk Vathorst in Amersfoort. De aannemer, bouwbedrijf Boers uit Veenendaal, is inmiddels failliet. Volgens de Burger Partij Amersfoort doen geruchten de ronde, dat het dak onvoldoende verankerd was. De raadsfractie heeft om een onafhankelijk onderzoek naar de bouw van het Wellant College gevraagd. De Burger Partij Amersfoort vermoedt dat de gemeente onvoldoende toezicht heeft gehouden. Het nog geen vijf jaar oude gebouw heeft een zadeldak met overstekken. De ontwerpers hebben mogelijk onvoldoende rekening gehouden met de opwaartse winddruk.

Reageer op dit artikel