nieuws

Miljoenen voor deelrondweg Warschau

bouwbreed

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft Polen een lening gegeven van 565 miljoen euro voor de financiering van een deel van de rondweg om Warschau

Het gaat om een stuk van 29 kilometer van de 84 kilometer lange weg ten westen van de Poolse hoofdstad.
De lening komt op de bijdrage van de Europese Commissie voor de weg die van groot belang is voor de ontwikkeling van Polen. De EIB heeft sinds 2000 voor 15,5 miljard aan leningen gegeven aan Polen. Alleen vorig jaar al kreeg het land leningen voor 2,83 miljard. Van de 15,5 miljard is 6,7 gegeven voor de verbetering en ontwikkeling van het Poolse transportnetwerk. De bank doet dit vooral onder het kopje van publiek-private samenwerking.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels