nieuws

Financiering rond van ziekenhuis Roermond

bouwbreed

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is erin geslaagd de financiering rond te krijgen voor de vernieuwbouw ten bedrage van 120 miljoen euro

De Rabobank Echt-Roermond en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) vormden een consortium dat de bouw gaat financieren, liet het bestuur van het ziekenhuis weten. De overeenkomst is inmiddels getekend.
De banken gingen akkoord met het uitgetekende plan van Architecten aan de Maas en het businessplan. Binnenkort wordt het project aanbesteed. De financiering is opvallend gezien de grote financiële problemen bij het naburige Orbis in Sittard. Sindsdien zijn de banken kopschuw om geld te steken in bouwplannen van ziekenhuizen. Ook het Atrium ziekenhuis in Heerlen zag zijn bouwplannen om die redenen voorlopig niet doorgaan. Over een jaar start de bouw van onder meer operatiekamers en intensive care. Ook wordt de hoofdingang verplaatst en vinden verbouwingen in het hele complex plaats.

Reageer op dit artikel