nieuws

Dwangsom Casa Cura voor onjuiste bouwaanvraag

bouwbreed

De gemeente Hof van Twente dreigt zorgaanbieder Casa Cura met een dwangsom van 25.000 euro vanwege een onjuiste bouwaanvraag van zorgappartementen.

De opdrachtgever moet voor 29 mei een correcte aanvraag indienen anders zal de gemeente via de rechter het bedrag proberen te innen. Casa Cura belooft voor het aflopen van de termijn de bouwtekeningen aan te passen.
De zorgappartementen bij klooster Heeckeren in Hof van Twente zijn vorig jaar opgeleverd. De gemeente ontdekte dat de bouwaanvraag niet klopte met de vergunning. De gemeentelijke monumentencommissie adviseerde de in de tekening aangebrachte stoot- en knipvoegen weg te laten en de soort steen aan te passen, omdat deze wijzigingen beter paste bij het monumentale karakter van het klooster.
Zo geschiedde in werkelijkheid, maar de monumentencommissie vergat haar advies door te geven aan de gemeente, waardoor de bouwaanvraag nooit werd aangepast. Wethouder Sijbom erkent dat de gemeente een fout heeft gemaakt, maar eist wel dat Casa Cura alsnog een vernieuwde bouwaanvraag indient die klopt met de vergunning. “Het blijft een verantwoordelijkheid van de opdrachtgever om een juiste bouwaanvraag in te dienen die overeenkomt met wat er gebouwd is.” Casa Cura wilde daar geen gehoor aan geven zodat de gemeente de instantie een ultimatum heeft gesteld.
Woordvoerder Fluttert van Casa Cura gaat uiteindelijk door de knieën, hoewel hij de gang van zaken onterecht vindt. “Maar van de gemeente win je toch nooit in een gerechtelijke procedure. Wij zullen voor 29 mei gewijzigde tekeningen indienen bij de gemeente”. Wel eist hij van de gemeente een rectificatie in een regionaal dagblad dat niet de zorgaanbieder, maar de gemeente een fout heeft gemaakt.

Reageer op dit artikel