nieuws

Brochure overbrandveiligheid beton

bouwbreed Premium

Om alle brandwerende eigenschappen van beton onder de aandacht te brengen, hebben BFBN, Cement0x26BetonCentrum, VOBN, Cascade en VHB, verenigd in het Betonplatform, de brochure ‘Brandveiligheid, natuurlijk met beton!’ uitgebracht

De brochure is tijdens het Nationaal Brandveiligheidcongres geïntroduceerd.
Betonconstructies bieden in het geval van een brand bescherming aan personen, eigendom en milieu. Mits goed ontworpen en uitgevoerd zijn betonconstructies zelfs tegen de meest extreme brandsituaties bestand, ongeacht of het gaat om woningen, opslagloodsen of tunnels.
Mede aan de hand van praktijkvoorbeelden biedt de uitgave een globaal beeld van de voordelen van beton. In het rapport wordt onder andere ingegaan op prestaties van het bouwmateriaal in de temperatuur range van 100 tot 1100 graden Celsius. Het bevat tevens informatie over de lagere verzekeringspremies bij het bouwen met beton.

Reageer op dit artikel