nieuws

Werknemers sluiten managers Caterpillar op

bouwbreed

Vier managers van Caterpillar Frankrijk zijn opgesloten in hun kantoor. De werknemers eisen dat zij opnieuw mogen onderhandelen over de ruim zevenhonderd banen die de Amerikaanse fabrikant van zware bouwmachines wil schrappen in een fabriek in Grenoble. De deuren van de kantoren van de managers werden dinsdag gebarricadeerd. Ongeveer vijftig werknemers houden buiten het gebouw […]

Vier managers van Caterpillar Frankrijk zijn opgesloten in hun kantoor. De werknemers eisen dat zij opnieuw mogen onderhandelen over de ruim zevenhonderd banen die de Amerikaanse fabrikant van zware bouwmachines wil schrappen in een fabriek in Grenoble.
De deuren van de kantoren van de managers werden dinsdag gebarricadeerd. Ongeveer vijftig werknemers houden buiten het gebouw de wacht. Gisterochtend kregen de vier managers wel een Frans ontbijt geserveerd, koffie met croissants. Na de toezegging dat ze bereid zijn tot onderhandelen, mochten ze het kantoor weer verlaten.
Afgelopen maand werd al twee keer eerder met ‘bossnapping’ geprotesteerd door boze Franse arbeiders. Vorig week moest de baas van een vestiging van het Amerikaanse concern 3M meer dan 24 uur in zijn kantoor blijven. Half maart gebeurde hetzelfde met de manager van Sony. In beide gevallen greep de politie niet in.

Reageer op dit artikel