nieuws

VTW: Maat is vol in corporatieland

bouwbreed

De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) heeft gisteren een open brief aan minister Van der Laan (wonen) verstuurd waarin ze oproept snel het imago van de corporatiesector te verbeteren

De VTW reageert in de regel niet op incidenten maar vindt dat ze dat nu wel moet doen omdat het beeld van de sector door een reeks incidenten is verslechterd. “De afgelopen maanden werd de sector opgeschrikt door incidenten bij de woningcorporaties Rochdale, Woonbron en SGBB. Deze op zich zeer verschillende voorvallen hebben gemeen dat ze het imago van de sector schaden. En recent hebben de vertrekpremie van de scheidend voorzitter van Aedes en de honorering van de nieuwe voorzitter de beeldvorming van de sector verder beschadigd,” zo is in de brief te lezen. Onze leden worden door de genoemde incidenten indringend geconfronteerd met het slechte imago van de sector en hebben ons verzocht om een publieke reactie.”
Voor de VTW werkt het overgrote deel wel goed. “De maat is vol.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels