nieuws

Vlaardingen houdt woningbouw op gang

bouwbreed

De woningbouwproductie op gang houden is het hoofddoel van een actieplan tegen de economische recessie waarvoor Vlaardingen 45 miljoen euro uittrekt. Nieuwe woningen zijn voor de stad van groot belang om het inwonertal op peil te houden, vinden B en W. Om projectontwikkelaars die door de recessie moeilijk kredieten krijgen te hulp te komen, gaat […]

De woningbouwproductie op gang houden is het hoofddoel van een actieplan tegen de economische recessie waarvoor Vlaardingen 45 miljoen euro uittrekt. Nieuwe woningen zijn voor de stad van groot belang om het inwonertal op peil te houden, vinden B en W.
Om projectontwikkelaars die door de recessie moeilijk kredieten krijgen te hulp te komen, gaat de gemeente bouwgrond aankopen en die in erfpacht uitgeven. Met de corporaties is afgesproken dat die koopwoningen uit het duurdere segment, waarvan de verkoop stagneert, voorlopig gaan verhuren.
De gemeente zelf gaat grote bouwprojecten versneld uitvoeren. Daaronder zijn de bouw van een stadhuis, de renovatie van het museum en de herinrichting van het Veerplein, het centrale plein de stad. Van scholen en sportkanines zal achterstallig onderhoud sneller dan gepland worden weggewerkt. Ook herstelwerk aan een aantal wegen wordt versneld uitgevoerd.
De plaatselijke regelgeving op het gebied van procedures rond investeringen wordt versoepeld en vereenvoudigd.

Reageer op dit artikel