nieuws

Van Leeuwen gelast afscheidsfeestje af

bouwbreed

Het afscheidsfeestje van Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen gaat niet door

Reden is het rumoer dat is ontstaan over de vertrekregeling van de scheidend voorzitter. Van Leeuwen krijgt ruim een miljoen euro mee. Minister Van der Laan (wonen) kondigde deze week aan de afscheidsreceptie te gebruiken om te ageren tegen de hoogte van het bedrag. Hij vindt dat corporaties sober en zorgvuldig met hun geld om moeten gaan.
Hans Alders, voorzitter van de raad van commissarissen van Aedes, heeft echter geen trek in die kritiek tijdens de afscheidsreceptie. “Het zal duidelijk zijn dat het karakter van de bijeenkomst daarmee aanmerkelijk zou veranderen en wel zodanig dat de oorspronkelijke bedoeling – afscheid nemen van Willem – in het geding komt. Dat kan niet de bedoeling zijn.”
Alders staat nog steeds achter de vertrekregeling. “De regeling is gebaseerd op zijn arbeidsovereenkomst, rekening houdend met de bestaande en al om toegepaste kantonrechtersformule.” Alders heeft in overleg met Van Leeuwen besloten het feestje af te gelasten.

Reageer op dit artikel