nieuws

Test energiemetersuiterst succesvol

bouwbreed

Smart Dutch heeft op basis van meshed technologie bij drie van de vier grote netbeheerders succesvolle pilots met slimme energiemeters afgerond. Met een datascore van 99,5 procent is een betrouwbaarheid bereikt die beduidend hoger ligt dan de prestaties bij de pilots die gebruikmaken van systemen gebaseerd op andere technologieën, zoals gprs en plc. De werking […]

Smart Dutch heeft op basis van meshed technologie bij drie van de vier grote netbeheerders succesvolle pilots met slimme energiemeters afgerond. Met een datascore van 99,5 procent is een betrouwbaarheid bereikt die beduidend hoger ligt dan de prestaties bij de pilots die gebruikmaken van systemen gebaseerd op andere technologieën, zoals gprs en plc.
De werking van de slimme energiemeter van Smart Dutch is gebaseerd op draadloze ‘meshed’-technologie die meer flexibiliteit en functionaliteit biedt, waarbij de privacy van de consument gewaarborgd blijft. De draadloze verbinding bestaat, in tegenstelling tot gprs en plc, uit een netwerk van zenderontvangers waardoor dure modems en communicatiekosten worden verdeeld over maximaal honderd woningen.
Bij volgende projecten zullen zonnepanelen en micro wkk’s aan het systeem worden gekoppeld, zodat de klant daadwerkelijk kan zien hoeveel de eigen productie bedraagt en wat de financiële voordelen zijn.
Minister Van der Hoeven (economische zaken) wil vanaf 2012 overal energiemeters laten installeren.

Reageer op dit artikel