nieuws

Telescopisch hefplatform H28 TJ+ paradepaardje van Haulotte

bouwbreed

De Franse fabrikant van hoogwerkers Haulotte beschouwt Intermat als een thuiswedstrijd. Op de beurs is extra aandacht voor de wereldwijde serviceorganisatie, voor onderzoek en voorontwikkeling en innovatie.

Haulotte ziet zijn telescopische hefplatform H28 TJ+ als het paradepaardje. De machine is op een breed terrein inzetbaar. Het platform is 2,44 meter. De reikwijdte is 23 meter en de telescopische jib voegt daar nog eens 6 meter aan toe. In totaal kan 350 kilo tegelijkertijd omhoog worden gebracht. Bediening van de machine is gericht op maximaal gemak voor de gebruiker. De HA 120 PX is het nieuwe geknikte model voor werken op hoogten van 12 meter en is bij uitstek geschikt voor onderhouds- en reparatiewerk aan bijvoorbeeld airconditioners, elektrische installaties, schilderwerk en dergelijke. Met zijn vierwielaandrijving is de machine goed thuis op ruw terrein.

Expertise

Door de aankoop van de Amerikaanse branchegenoot Bil-Jax heeft Haulotte additionele expertise in huis gehaald en momenteel is het aantal modellen opgelopen tot zestig.
Deel van dat grote aanbod is de serie Summit, hoogwerkers op aanhanger, die gemakkelijk hanteerbaar zijn en – in de verhuur – relatief goedkoop zijn. De Summit is uitermate geschikt voor werk op het dak, het trimmen van bomen en dergelijke.
De X-boom is een relatief lichte, zelfrijdende hoogwerker, die zowel in de telescopische als in de geknikte uitvoering leverbaar is. Outriggers hebben de plaats ingenomen van contragewicht en de machine is binnen dertig seconden bedrijfsklaar.

Multijob MJX

In de spotlight bij Haulotte staat ook de Multijob MJX, – de naam zegt het al – een multifunctionele machine, die in diverse uitvoeringen op de markt is. De fabrikant claimt, dat er geen tweede van hetzelfde concept ter wereld bestaat. Het is een telescopische laadschop, een volledig roterende graafmachine, op vier gestuurde wielen aangedreven, met een snelwisselaar, die aan beide kanten bediend en gestuurd kan worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels