nieuws

Nieuwe autoweg met lus om Donkerbroek

bouwbreed

Over drie jaar wordt begonnen met de aanleg van een nieuwe autoweg aan de westkant van het Friese dorp Donkerbroek

Dit hebben Gedeputeerde Staten van Friesland besloten.
Er wordt in de provincie al meer dan tien jaar gesproken over de aanpak van deze N381, de weg Drachten-Emmen. Het middenstuk, 5 kilometer, krijgt een geheel nieuw tracé W1 dat met een ronde lus rond Donkerbroek voert. Alle kruisingen worden ongelijkvloers en de maximumsnelheid wordt 100 kilometer (nu 80 km).
Rond 2015 moet de nieuwe weg er liggen. De aanlegkosten bedragen 120 miljoen euro, aldus projectleider Peter Kroeze. Er waren in totaal elf varianten. De gemeente Ooststellingwerf had liever een oostelijke weg gezien, maar die kost volgens het provinciebestuur 13 miljoen meer en kende daarbij nog diverse nadelen. De W1-variant kan in de toekomst eventueel eenvoudig tot vierstrooksweg worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel