nieuws

Nieuw herontwikkelingsplan Lijnbaan

bouwbreed

De gemeente Rotterdam en vastgoedeigenaren Amvest en Vestia willen twee Lijnbaanflats slopen en de Lijnbaanhoven herontwikkelen om het winkelgebied in hartje Rotterdam een forse impuls te kunnen geven.

De maximale hoogte de nieuwbouw die op de plaats van de gesloopte flats komt, bedraagt 75 meter. Ook worden slechtfunctionerende expeditiestraten in het plangebied volgens de plannen opgeofferd aan winkeluitbreidingen. De ruimtelijke ingrepen maken het mogelijk om 320 nieuwe woningen en 7000 vierkante meter winkelruimte toe te voegen. De hoven worden opnieuw ingericht en in de avond afsluitbaar, de flats die behouden blijven, worden binnenkort opgeknapt en krijgen groene daken.
De gemeente Rotterdam bemoeit zich sinds vier jaar met het gebied omdat individuele huurappartementen verkocht dreigden te worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels