nieuws

Minder nieuwe Haagse bedrijven

bouwbreed Premium

De groei van het aantal bouwbedrijven in het gebied van de Kamer van Koophandel Den Haag is sterk gedaald

In het eerste kwartaal van dit jaar waagden 555 nieuwe ondernemers de stap, tegen 712 in dezelfde periode in 2008.
Met 22 procent minder nieuwe bedrijven, doet de Zuid-Hollandse regio het beter dan landelijk. De daling bedraagt in heel Nederland 37 procent. Behalve nieuwe bedrijven hebben zich ook nog 155 nieuwe dochterbedrijven of nevenvestigingen ingeschreven bij de KvK. Dat aantal ligt 12 procent lager dan vorig jaar.
Het aantal bouwbedrijven dat de pijp aan Maarten heeft gegeven bedraagt in het eerste kwartaal 315. Dat is 59 meer dan vorig jaar. Per saldo zijn er derhalve 395 nieuwe bedrijven, dochters of nevenvestigingen bij gekomen, zo laat de Kamer van Koophandel weten in de Ondernemersmonitor over het eerste kwartaal. Vorig jaar was het saldo in het eerste kwartaal nog 633. Met deze daling van 38 procent doet de bouw het relatief niet slecht. In heel Nederland nam de groei van het aantal bedrijven per saldo af met 57 procent.

Reageer op dit artikel