nieuws

Metaalunie: Deeltijd-WW is fopspeen

bouwbreed

De Metaalunie vindt de regeling voor deeltijd-WW om vakkrachten te behouden een fopspeen. Werkgevers die uiteindelijk hun mensen toch moeten ontslaan, worden volgens de brancheorganisatie drie keer gepakt. “De werkgever betaalt eerst het sociaal plan bij de deeltijd-WW, dan het sociaal plan bij het gewone ontslag en daar bovenop een hoge WW-boete. Dat gaat niet […]

De Metaalunie vindt de regeling voor deeltijd-WW om vakkrachten te behouden een fopspeen. Werkgevers die uiteindelijk hun mensen toch moeten ontslaan, worden volgens de brancheorganisatie drie keer gepakt. “De werkgever betaalt eerst het sociaal plan bij de deeltijd-WW, dan het sociaal plan bij het gewone ontslag en daar bovenop een hoge WW-boete. Dat gaat niet werken”, redeneert de brancheorganisatie.
De Koninklijke Metaalunie bundelt de belangen van dertienduizend midden- en kleinbedrijven in de metaalbranche. De ondernemingen realiseren met 150.000 medewerkers een omzet van 20 miljard euro.

Reageer op dit artikel