nieuws

Lijken wijken voor metro Kopenhagen

bouwbreed

In de Deense hoofdstad Kopenhagen moeten op een oude begraafplaats naar schatting tussen de 4000 en 10

000 doden worden opgegraven om plaats te maken voor de bouw van een station in de komende nieuwe cityringlijn van de metro. Het opgravingsproject wordt geleid door het Stadsmuseum Kopenhagen dat ernaar streeft de stoffelijke resten van de afzonderlijke graven zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Het doel is namelijk om ze op dezelfde manier elders opnieuw te begraven op hetzelfde kerkhof (Assistenskirkegård) dat een monumentaal karakter heeft en grafmonumenten herbergt van vele bekende Denen, zoals H.C.Andersen, Kierkegaard en Niels Bohr. De bouwput voor het station krijgt een diepte van 30 meter, maar de opgave is om het komende halfjaar eerst de menselijke resten tot op het laatste bot van de locatie te verwijderen.

Reageer op dit artikel