nieuws

Gebiedsconcessie Poort van Heusden

bouwbreed Premium

Ruim een jaar na de aankoop van het voormalige Land van Ooit staat de gemeente Heusden op het punt om het landgoed opnieuw in de markt te zetten. Begin mei wordt daarvoor de aanbesteding van een gebiedsconcessie Europees aangekondigd.

Als het aan de gemeente Heusden ligt komt er in het gebied, dat nu de naam ‘Poort van Heusden’ draagt, een toeristisch-recreatieve attractie van formaat met nationale uitstraling. Qua intensiteit denkt de gemeente aan een jaarlijks bezoekersaantal van maximaal 500.000 mensen.
Op 24 maart 2009 heeft de gemeenteraad van Heusden de ruimte voor nieuwe ontwikkelingen vastgelegd in de gebiedsvisie/Programma van Eisen ‘Poort van Heusden’. Kern van deze visie is dat een groot deel van het gebied toegankelijk blijft voor wandelaars en fietsers. In het noorden is een toeristisch recreatieve voorziening van formaat gepland, terwijl aan de zuidkant een minder intensieve invulling zou kunnen komen.
Om de gebiedsvisie te kunnen realiseren, zoekt de gemeente marktpartijen die willen meewerken aan de hoge ambities van de gemeente, die daarin willen investeren en die deze ook waar kunnen maken en exploiteren.

Reageer op dit artikel