nieuws

Commissarissen van Woonbron stappen op

bouwbreed Premium

De raad van commissarissen van corporatie Woonbron is maandag opgestapt

De commissarissen verklaren met hun aftreden te voldoen aan het verzoek van de Tweede Kamer. Een meerderheid van de Kamer riep afgelopen donderdag minister Eberhard van der Laan (Wonen) in een motie ertoe op de raad van commissarissen aan te sporen tot aftreden. De raad zou hebben gefaald.
Door op te stappen hoopt de raad dat de rust terugkeert bij de Rotterdamse corporatie. “We hechten eraan te verklaren dat het niet betekent dat wij van mening zijn dat wij in ons toezicht hebben gefaald.”
Bestuursvoorzitter Martien Kromwijk, die net als de overige leden de raad van bestuur door minister Van der Laan gevraagd is aan te blijven, meent dat er “vooralsnog geen inhoudelijke gronden voor hun opstappen zijn.”
Hij hoopt dat er nu een streep gezet kan worden onder alle “exceptionele aandacht” voor de ss Rotterdam.

Reageer op dit artikel