nieuws

Binnenstedelijke bouw verdient verbetering

bouwbreed Premium

Het is mogelijk veel meer huizen en kantoren binnenstedelijk te bouwen dan het Rijk nastreeft. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Natuur en Milieu. Het kabinet wil dat 25 tot 40 procent van de nieuwbouw plaatsvindt in de stad. Maar dat streven blijkt door de praktijk al ingehaald. Tussen 1996 en 2005 werd in […]

Het is mogelijk veel meer huizen en kantoren binnenstedelijk te bouwen dan het Rijk nastreeft. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Natuur en Milieu.
Het kabinet wil dat 25 tot 40 procent van de nieuwbouw plaatsvindt in de stad. Maar dat streven blijkt door de praktijk al ingehaald. Tussen 1996 en 2005 werd in de 24 onderzochte stedelijke regio’s gemiddeld 48 procent van de nieuwe woningen in de stad gebouwd en 57 procent van de werkplekken (kantoren, ziekenhuizen, scholen). Het streefcijfer kan dus flink omhoog, concludeert Natuur en Milieu.
Van de 24 regio’s komt de Bossche het beste uit de bus, met binnenstedelijk 57 procent van alle nieuwbouwwoningen en 71 procent van alle werkplekken. Het opvallendste succes is het Paleiskwartier, gebouwd op een voormalig vervallen bedrijventerrein en nu goed voor 20.000 arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel