nieuws

Aanbesteding terminal Utrecht is begonnen

bouwbreed

De aanbestedingsprocedure voor het nieuwe stationsgebouw in Utrecht is begonnen

Het stationsgebouw is de eerste van een reeks deelprojecten die door ProRail wordt aanbesteed. Het is tevens het grootste onderdeel van de verbouwing van het station Utrecht Centraal. In 2015 moet dit hebben plaatsgemaakt voor een openbaarvervoerterminal, goed voor de verwachte 360.000 reizigers per dag.
Andere zaken die nog worden aanbesteed, zijn onder meer aanpassingen aan sporen en perrons, het verplaatsen van tramhaltes, busstations en taxistandplaatsen. Het gaat daarbij om uiteenlopende werkzaamheden zoals utiliteitsbouw, betonbouw, loopwerk en de aanleg van technische installaties. De laatste aanbesteding heeft volgend jaar plaats.
Benthem Crouwel Architekten heeft in samenwerking met ingenieursbureau Movares de terminal ontworpen. Ontwikkelaar ProRail belooft dat de terminal een opvallend gebouw wordt. Tijdens de bouw blijven de treinen rijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels