nieuws

Venlo renoveert zevenmobiele operatiekamers

bouwbreed Premium

VieCuri Medisch Centrum is gisteren begonnen met de renovatie van de zeven oude operatiekamers in Venlo, die 25 jaar oud zijn. Tijdens de verbouwing worden de operaties in Venlo uitgevoerd in een mobiel operatiecomplex. De renovatie duurt ongeveer een half jaar. De operatiekamers fasegewijs renoveren zou volgens het ziekenhuis te veel risico’s met zich mee […]

VieCuri Medisch Centrum is gisteren begonnen met de renovatie van de zeven oude operatiekamers in Venlo, die 25 jaar oud zijn. Tijdens de verbouwing worden de operaties in Venlo uitgevoerd in een mobiel operatiecomplex.
De renovatie duurt ongeveer een half jaar. De operatiekamers fasegewijs renoveren zou volgens het ziekenhuis te veel risico’s met zich mee brengen. Daarom besloot VieCuri om met een forse ingreep alles in één keer te renoveren. Dat halveert ook de totale bouwtijd.
Het tijdelijke operatiecomplex, dat in totaal 1300 vierkante meter beslaat, bestaat uit acht mobiele units met vijf operatiekamers, twee uitslaapkamers en een ruimte voor de opslag van medisch materiaal. De mobiele units werden door de Duitse firma Cadalto geleverd met alle benodigde apparatuur.

Reageer op dit artikel