nieuws

Schiphol bouwt duurzaam kantoorpand voor Transavia

bouwbreed

Schiphol Real Estate start met de bouw van TransPort, een duurzaam kantoorgebouw op Schiphol Oost.

Het gebouw dat aan alle eisen van het internationaal gerenommeerde LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum-certificaat moet voldoen, heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 10.800 vierkante meter en zal grotendeels worden verhuurd aan Transavia dat er zijn hoofdkantoor vestigt. De oplevering van het nieuwe kantoorpand is gepland in de eerste helft van 2010.
Het duurzame concept en het architectonische ontwerp zijn in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam tot stand gekomen. De bouw wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk.
“Schiphol Real Estate wil een actieve rol spelen in duurzaam bouwen en is ook al langer bezig met het verduurzamen van de huidige vastgoedportefeuille. Door het ontwikkelen van TransPort willen wij onze klanten een innovatieve en duurzame oplossing bieden voor hun bedrijfshuisvesting. Wij merken dat kantoorgebruikers het steeds belangrijker vinden om ook met hun kantoorpand concreet invulling te geven aan verantwoord ondernemen”, aldus André van den Berg, directeur van Schiphol Real Estate.

Maatregelen

In het ontwerp en in de richtlijnen voor de bouw van TransPort zijn diverse maatregelen opgenomen om te voldoen aan het LEED Platinum-certificaat. Zo wordt gebruik gemaakt van een optimale combinatie van duurzame installaties en milieuvriendelijke materialen. Zo wordt het binnenklimaat door warmte-koude opslag in de bodem in combinatie met betonkernactivering in de vloeren gelijkmatig en constant gehouden.

Reageer op dit artikel