nieuws

Regieraad Bouw toont publicaties op nieuw website

bouwbreed Premium

De Regieraad Bouw introduceert een website met publicaties over de vernieuwing van de bouwsector. Vooralsnog biedt de website toegang tot 120 items in de vorm van artikelen, presentaties, toolkits en workshops.

De Regieraad Bouw nodigt partijen in de bouw uit om een bijdrage aan de database te leveren met een korte motivatie van de relatie tussen de bijdrage en vernieuwing van de bouw.
Het doel van de database is ‘innovatie geen zoektocht te laten worden’. Bezoekers van de website kunnen een keuze maken uit thema’s, tags en types informatie. Dat levert een selectie op, waarin zij gericht verder kunnen zoeken naar informatie, maar meteen ook naar mensen en organisaties die de informatie hebben geleverd. Wie bijvoorbeeld een spreker zoekt over ict en vernieuwing in de bouw, selecteert ‘presentatie’ als type informatie en de tag ‘ict’. Dit voorbeeld levert momenteel nog geen resultaten op, maar naarmate de database wordt gevuld kan dat veranderen.
Het systeem van de website komt wat achterhaald over, omdat met zoekmachines op het world wide web razendsnel op woorden of zinsneden gezocht kan worden, zo nodig binnen een bepaald domein. Niettemin leidt raadplegen van de database van de Regieraad Bouw niet tot een doelloze zoektocht.

Reageer op dit artikel