nieuws

ProWonen ‘doet niet mee aan crisis’ en investeert meer

bouwbreed

Ondanks de krediet- en economische crisis besteedt woningcorporatie ProWonen de komende drie jaar 155 miljoen in de nieuw- en verbouw van haar woningen in de Achterhoek.

“Wij doen niet mee aan de crisis”, laat een woordvoerder weten. “De projecten ter waarde van 55 miljoen euro staan overigens al twee jaar op de begroting. We willen die projecten gewoon dit jaar uitvoeren. Omdat wij financieel gezond zijn, krijgen we de kredieten van de banken los”, laat een woordvoerder weten. Dit jaar geeft de corporatie 55 miljoen euro uit; 21 miljoen euro meer dan in 2008.
Bovendien wil de woningcorporatie met behulp van de gemeenten Bronckhorst, Berkelland en Oost Gelre proberen projecten versneld uit te voeren dankzij kortere reactie- en bezwaartermijnen. “Daarvoor moet één van de gemeenten een pilot-verzoek indienen bij het Rijk om dit voor elkaar te krijgen. De bezwaar- en inspraakprocedures zijn immers gebonden aan wettelijke eisen”, aldus de woordvoerder.
ProWonen beheert circa 8000 woningen in de drie Achterhoekse gemeenten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels