nieuws

Miljardenproject Meerstad vertraagd

bouwbreed

Het miljardenproject Meerstad aan de oostkant van Groningen loopt vertraging op. De oorspronkelijke planning voor de bouw wordt niet gehaald, verklaart directeur Jan Kleine van Bureau Meerstad. Oorzaak: de kredietcrisis. Aanvankelijk wilde Bureau Meerstad (bestaande uit de gemeente en provincie Groningen, Heijmans Vastgoed, AM, Hanzevest en Bouw­invest) eind dit jaar met de nieuwbouw de markt […]

Het miljardenproject Meerstad aan de oostkant van Groningen loopt vertraging op. De oorspronkelijke planning voor de bouw wordt niet gehaald, verklaart directeur Jan Kleine van Bureau Meerstad. Oorzaak: de kredietcrisis. Aanvankelijk wilde Bureau Meerstad (bestaande uit de gemeente en provincie Groningen, Heijmans Vastgoed, AM, Hanzevest en Bouw­invest) eind dit jaar met de nieuwbouw de markt op. “Maar dat gaan we niet redden”, zegt Kleine. “Het wordt denk ik eind 2010.”
Meerstad is een gebied tussen Groningen en Slochteren waar op een oppervlakte gelijk aan de stad Groningen de komende 25 jaar een groot meer van 650 hectare en 10.000 woningen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel