nieuws

Kwart minder ordersvoor Duitse aannemers

bouwbreed Premium

De Duitse aannemers met twintig of meer medewerkers hebben in januari een kwart minder orders binnengehaald dan in dezelfde maand van 2007. Volgens het Statistisch Bundesamt zakte vooral de vraag naar burgerlijke en utiliteitsbouw flink in. De b0x26u noteerde 30,9 procent minder opdrachten. De orderontvangst lag bij zowel de infrasector als de b0x26u ongeveer een […]

De Duitse aannemers met twintig of meer medewerkers hebben in januari een kwart minder orders binnengehaald dan in dezelfde maand van 2007. Volgens het Statistisch Bundesamt zakte vooral de vraag naar burgerlijke en utiliteitsbouw flink in. De b0x26u noteerde 30,9 procent minder opdrachten. De orderontvangst lag bij zowel de infrasector als de b0x26u ongeveer een derde onder het niveau rond de eeuwwisseling. In januari daalde de omzet van de bedrijven met 18,1 procent tot 3,6 miljard euro. Het aantal medewerkers bedroeg met 671.000 slechts 1,4 procent minder dan een jaar geleden. De daling tot 36,8 miljoen uitbetaalde arbeidsurenbetekent echter een afname van liefst 30,3 procent.

Reageer op dit artikel