nieuws

Inhaalbeweging sociale woningen in Vlaanderen

bouwbreed Premium

Het Vlaamse parlement heeft unaniem een wet goedgekeurd betreffende grond- en pandenbeleid. Volgens het decreet moeten er vanaf 1 september van dit jaar tot 2020 in Vlaanderen 60.000 nieuwe sociale woningen zijn gebouwd. Ook moeten deze nieuwe woningen voor 1,66 procent uit huurwoningen bestaan. Volgens de minister van ruimtelijke ordening, Van Mechelen, gaat het om […]

Het Vlaamse parlement heeft unaniem een wet goedgekeurd betreffende grond- en pandenbeleid. Volgens het decreet moeten er vanaf 1 september van dit jaar tot 2020 in Vlaanderen 60.000 nieuwe sociale woningen zijn gebouwd. Ook moeten deze nieuwe woningen voor 1,66 procent uit huurwoningen bestaan. Volgens de minister van ruimtelijke ordening, Van Mechelen, gaat het om een inhaalbeweging, omdat veel gemeenten in Vlaanderen weinig of geen woningen hebben. Gemeenten waarvan het aandeel sociale woningen nu al boven de 9 procent ligt, hoeven niet aan de regeling deel te nemen. Ligt het aandeel sociale woningen beneden de 3 procent, dan moet een extra inspanning worden gedaan om dat aantal te vergroten.

Reageer op dit artikel