nieuws

Hele stad doet mee aan wijkverbetering

bouwbreed

Het beleid om achterstandswijken vooruit te helpen zou zich minder moeten concentreren op die wijken zelf en meer op de ruimere omgeving. Een advies om wijken meer te benaderen als een onderdeel van de stad is in de maak bij de VROM-Raad. Karin van Dreven, behalve directeur van corporatie Haagwonen ook lid van deze raad, […]

Het beleid om achterstandswijken vooruit te helpen zou zich minder moeten concentreren op die wijken zelf en meer op de ruimere omgeving. Een advies om wijken meer te benaderen als een onderdeel van de stad is in de maak bij de VROM-Raad.
Karin van Dreven, behalve directeur van corporatie Haagwonen ook lid van deze raad, maakte dit bekend tijdens een verkenning van de Zwolse herstructureringswijk Holtenbroek. Ze zag een mooie woonomgeving ontstaan met veel voorzieningen. Voorbeelden: de nieuwe vestiging van het Deltion-college en een winkelcentrum waarin een heel gamma aan landelijke winkelketens is vertegenwoordigd.
Kwaliteiten in de sfeer van wonen, werken, onderwijs en recreatie zijn belangrijk voor het welbevinden van de bewoners en, voor de politiek belangrijk, hun kansen op sociale stijging. “Maar we moeten al die thema’s niet per se in die wijk willen stoppen”, wordt de strekking van het aangekondigde VROM-Raad advies. “Wijken zijn ook schakels in een stad. Je moet kijken hoe je die schakels kunt verbinden waardoor mensen uit verschillende wijken met elkaar in contact komen.”
> pagina 3: Trots weergekeerd in rigoureus vernieuwde wijk

Reageer op dit artikel