nieuws

‘Gemeenten bouwen te veel woningen’

bouwbreed

Milieudefensie meent dat nationale landschappen onder druk staan, omdat gemeenten meer zouden bouwen dan het Rijk toestaat. De milieuorganisatie baseert zich op een onderzoek dat ze liet uitvoeren door Rigo Research. Milieudefensie vindt dat de regering in “harde getallen” moet voorschrijven hoeveel woningen gemeenten maximaal mogen bouwen in de nationale landschappen. Vooral in Twente, Winterswijk, […]

Milieudefensie meent dat nationale landschappen onder druk staan, omdat gemeenten meer zouden bouwen dan het Rijk toestaat. De milieuorganisatie baseert zich op een onderzoek dat ze liet uitvoeren door Rigo Research. Milieudefensie vindt dat de regering in “harde getallen” moet voorschrijven hoeveel woningen gemeenten maximaal mogen bouwen in de nationale landschappen. Vooral in Twente, Winterswijk, Arkemheen-Eemland, Gelderse Poort, Veluwe, Laag Holland, Groene Woud en Zuid-Limburg zouden meer plannen voor nieuwbouw zijn dan is toegestaan.

Reageer op dit artikel