nieuws

Fugro ziet kansen bijgrote infraprojecten

bouwbreed

Fugro denkt steeds meer marktaandeel te veroveren in het bundelen van onderzoek ten behoeve van grote infraprojecten. De geïntegreerde aanpak van het bureau vindt volgens topman Klaas Wester bij de opdrachtgevers toenemend weerklank.

De bodemspecialist uit Leidschendam meldt nauwelijks hinder te hebben van de zwakke huizenmarkt. Vanwege de huidige stagnatie zetten overheden ter stimulering van de economie juist veel nieuwe projecten op en dan komt Fugro om de hoek kijken als mogelijke partner. Watermanagement en advies over het onderhoud van wegen hebben bij de Leidschendammers recent nieuwe accenten gekregen.
“Om zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij grote infrastructurele projecten, treedt Fugro in het beginstadium in contact met de grote spelers”, is Fugro’s strategie. Het bedrijf is op tal van plaatsen in de wereld betrokken bij de bouw van vliegvelden, havens, tunnels en grote gebouwen.
“Fugro positioneert zich steeds meer als leverancier van integrale oplossingen. Opdrachtgevers willen hun diverse onderzoekswerkzaamheden over een breder terrein liefst bij één partij onderbrengen”.
De West-Europese markt voor geotechniek noemen de Leidschendammers stabiel. De activiteiten in Rusland zijn toegenomen door de groeide vraag uit de olie- en gasindustrie. De projecten in Midden- en Oost-Europa kunnen, naar inschatting van Wester, leiden tot een duurzamer positie als de plaatselijke economieën stabiliseren.

Reageer op dit artikel