nieuws

Europese datacentra breiden snel uit

bouwbreed Premium

Het aantal datacentra in Europa groeit snel. Een voorbeeld is het datacentrum van ‘AMS 5’ Interxion op Schiphol. GTI, een dochterbedrijf van GDF Suez Energy Services, heeft in zeven maanden een bestaand gebouw omgebouwd tot datacentrum. Interxion laat nu al de tweede fase van 1100 vierkante meter uitvoeren. GTI verzorgt daarvoor alle bouwkundige, elektrotechnische en […]

Het aantal datacentra in Europa groeit snel. Een voorbeeld is het datacentrum van ‘AMS 5’ Interxion op Schiphol. GTI, een dochterbedrijf van GDF Suez Energy Services, heeft in zeven maanden een bestaand gebouw omgebouwd tot datacentrum. Interxion laat nu al de tweede fase van 1100 vierkante meter uitvoeren. GTI verzorgt daarvoor alle bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. De tweede fase wordt in mei opgeleverd. Het bouwen van een datacentrum stelt hoge eisen aan beveiliging, energievoorziening, koeling en noodstroom. Door een koppeling tussen koeling en vermogen gebruikt het datacentrum zo weinig mogelijk energie.

Reageer op dit artikel