nieuws

Eis stelselmatige controles panden

bouwbreed

De Duitse ingenieursorganisatie VDI eist naar aanleiding van het inzakken van het Keulse Stadsarchief de invoering van regelmatige controles van grote gebouwen. “Belangrijk is dat schaden aan gebouwen, zoals grotere scheuren, vervormingen en vocht ernstig worden genomen”, zegt bestuurder Robert Hertle van VDI Bautechnik. Hij zou graag zien dat onafhankelijke experts volgens de vaste richtlijn […]

De Duitse ingenieursorganisatie VDI eist naar aanleiding van het inzakken van het Keulse Stadsarchief de invoering van regelmatige controles van grote gebouwen.
“Belangrijk is dat schaden aan gebouwen, zoals grotere scheuren, vervormingen en vocht ernstig worden genomen”, zegt bestuurder Robert Hertle van VDI Bautechnik. Hij zou graag zien dat onafhankelijke experts volgens de vaste richtlijn VDI 6200 bouwwerken indelen in klassen van schade en robuustheid.
In Duitsland bestaan 16 bouwverordeningen die solide bouwwerken voorschrijven.
Volgens Hertle voldoen die in de praktijk echter niet omdat de eigenaren van de gebouwen zelden oog hebben voor hun verantwoordelijkheden.

Reageer op dit artikel