nieuws

Coating voorkomt reactie glas-beton

bouwbreed

Het Duitse bedrijf Fabrino heeft een coating ontwikkeld voor glasgranulaat als toeslagstof in beton. De coating voorkomt de alkali-silicareactie (asr) tussen glas en cement. De kunststof wordt bij een hoge temperatuur op het granulaat aangebracht, samen met pigmenten die het glas kleur geven. Het oppervlak van de korrels doet daarna denken aan email. Vervolgens worden […]

Het Duitse bedrijf Fabrino heeft een coating ontwikkeld voor glasgranulaat als toeslagstof in beton. De coating voorkomt de alkali-silicareactie (asr) tussen glas en cement. De kunststof wordt bij een hoge temperatuur op het granulaat aangebracht, samen met pigmenten die het glas kleur geven. Het oppervlak van de korrels doet daarna denken aan email. Vervolgens worden de korrels met zand opgeruwd. Het bedrijf heeft de techniek wereldwijd gepatenteerd en brengt het product onder de naam Fabrino Color Coats op de markt. Volgens directeur Klaus Hörmann kunnen de glaskorrels na behandeling zonder speciale maatregelen aan de betonmortel worden toegevoegd, net als zand en grind. Hij verwacht belangstelling van fabrikanten van betonproducten zoals tegels en banden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels