nieuws

Brandstof drijftinflatie licht op

bouwbreed

De inflatie in Nederland is van januari op februari licht gestegen tot 2 procent. De belangrijkste oorzaak van de groei zijn de met 3,8 procent gestegen brandstofprijzen. Het niveau van de inflatie lag vorige maand 0,1 procentpunt hoger dan het peil in januari. Volgens de Europese rekenmethode HICP had ons land in februari een inflatie […]

De inflatie in Nederland is van januari op februari licht gestegen tot 2 procent. De belangrijkste oorzaak van de groei zijn de met 3,8 procent gestegen brandstofprijzen. Het niveau van de inflatie lag vorige maand 0,1 procentpunt hoger dan het peil in januari.
Volgens de Europese rekenmethode HICP had ons land in februari een inflatie van 1,9 procent. De uitkomst is aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van 1,2 procent in de eurozone.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels