nieuws

Banengroei in bouw in 2008 ondanks crisis

bouwbreed

Het aantal banen in de bouwnijverheid is in het afgelopen jaar gestaag gegroeid. In het vierde kwartaal van vorig jaar werkten er 0,8 procent meer werknemers in de bouw in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2007. Het CBS telde 395.000 werknemers, drieduizend meer dan het jaar ervoor. De kredietcrisis heeft kennelijk nog geen vat gehad […]

Het aantal banen in de bouwnijverheid is in het afgelopen jaar gestaag gegroeid. In het vierde kwartaal van vorig jaar werkten er 0,8 procent meer werknemers in de bouw in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2007. Het CBS telde 395.000 werknemers, drieduizend meer dan het jaar ervoor. De kredietcrisis heeft kennelijk nog geen vat gehad op de werkgelegenheid, concludeert het onderzoeksbureau.
De lonen hadden eind vorig jaar ook nog geen last van de economische neergang. Werknemers in de bouw verdienden 1,9 procent meer dan het jaar ervoor. Het CBS telde alleen banen en inkomens van werknemers; zelfstandigen werden buiten beschouwing gelaten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels