nieuws

Balfour Beatty haalteen kwart meer winst

bouwbreed

Het grootste Britse bouw- en dienstenconcern Balfour Beatty heeft de winst voor belastingen vorig jaar met 24 procent weten op te voeren tot zo’n 280 miljoen euro. In de bouwdivisie ging de winst met 28 procent omhoog.

De groepsomzet steeg met 28 procent naar 9,3 miljard. Het opdrachtenboek stond eind december op 14,3 miljard, 1,5 miljard hoger dan een jaar eerder, met nog eens voor 5,5 miljard aan werk in de pijplijn. “Hoewel het moeilijke economische klimaat wel enige gevolgen zal hebben, verwachten we toch in 2009 verdere vooruitgang te boeken”, zegt topman Ian Tyler.
Een deel van de omzetgroei is te danken aan een reeks acquisities waaronder het Duitse railinfrabedrijf Schreck-Mieves, de regionale Britse bouwer Dean 0x26 Dyball, de Amerikaanse specialist voor PPP-projecten in het leger GMH Military Housing maar ook het vliegveld van Blackpool. Los daarvan spreekt Tyler van “een zeer bevredigende organische groei” waarbij ook de Amerikaanse bouwtak opvallend sterke prestaties neerzette.

Kwaliteit

In de bouwdivisie verwacht Balfour Beatty verdere groei “door de hoge kwaliteit van de opdrachten en voortdurende investeringen in infrastructuur”. Ook over civiel- en aanverwante techniek is Tyler tevreden, met “een buitengewoon goed jaar” in de Britse wegensector. De raildivisie profiteerde onder meer van grote opdrachten voor het railwerk in de nieuwe Gotthard-tunnel en voor de hogesnelheidslijn Madrid-Levante in Spanje.

Reageer op dit artikel