nieuws

‘Aantal parkeergarages zal snel verdubbelen’

bouwbreed

Volgens de organisatoren van de ParkeerVak 2009, die de komende week in de Bossche Brabanthallen wordt gehouden, zal het aantal parkeergarages de komende 10 jaar verdubbelen.

Om te stimuleren dat die bouwwerken aan de modernste schoonheids- en kwaliteitseisen voldoen, schreef de Vexpan, het Platform voor Parkeren, voor de derde maal een prijs uit voor de mooiste en meest servicegerichte parkeergarage. De winnaar, die komende dinsdag op de beurs wordt bekendgemaakt, ontvangt de Parkeergarage Award 2009. Deze award is de bekroning van een parkeergarage die “ruimschoots voldoet aan criteria als een gunstige exploitatie, veilig, servicegericht en duurzaam is, architectonisch verantwoord, ingepast in het straatbeeld en mogelijk ook nog andere functies heeft.”
Van de zes inzendingen nomineerde de jury er vier, te weten de parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, De Marktgarage Geleen, parkeergarage De Cope Utrecht en parkeergarage World Forum Den Haag. De jury was “verheugd over de kwaliteit, maar vond het moeilijk om stallingsgarages te vergelijken met openbare garages”. Dit gold ook voor boven- en ondergrondse garages, zo is in het eindrapport te lezen.
> pagina11-18: extra bijlage Parkeervak 2009

Reageer op dit artikel