nieuws

Wonion investeert 75 miljoen in woningen

bouwbreed

Woningbouwvereniging Wonion investeert de komende jaren 75 miljoen euro in nieuwe en bestaande woningen.De corporatie met 4000 woningen in de gemeente Oude IJsselstreek (Gelderland) gaat vooral dit jaar en volgend jaar flink investeren. “Zeker in deze tijd van economische crisis is het van belang te blijven investeren in de woningmarkt en de ontwikkelingen ervan te […]

Woningbouwvereniging Wonion investeert de komende jaren 75 miljoen euro in nieuwe en bestaande woningen.De corporatie met 4000 woningen in de gemeente Oude IJsselstreek (Gelderland) gaat vooral dit jaar en volgend jaar flink investeren. “Zeker in deze tijd van economische crisis is het van belang te blijven investeren in de woningmarkt en de ontwikkelingen ervan te blijven stimuleren”, benadrukt Henk Veerman, directeur van Wonion.
Wonion verwacht, naast de lopende projecten, dit jaar 50 miljoen euro aan bouwomzet op de markt te kunnen brengen. In 2010 zal daar 20 miljoen euro aan toegevoegd worden.
Bovendien besteedt corporatie Wonion in 2009 ruim 5 miljoen euro aan het onderhoud van zijn woningen. Tussen 2009 en 2015 wil Wonion achthonderd woningen bouwen.
De corporatie ziet duurzame ontwikkeling als een van de belangrijkste speerpunten. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. De corporatie probeert de toenemende energie­lasten als onderdeel van de totale woonlasten zoveel mogelijk te beperken om de woningen in de toekomst betaalbaar te houden.

Reageer op dit artikel