nieuws

Plan Volker Wessels favoriet voor waterfront Dalfsen

bouwbreed Premium

Het stedenbouwkundig plan van Loostad Vastgoedontwikkeling en Planoform Vastgoedontwikkeling, dochters van Volker Wessels, is bij de bevolking en het college van B en W veruit favoriet.

In de competitie wie het front van de Vecht in Dalfsen mag gaan herontwikkelenstemt bijna 85 procent van de Dalfsenaren op het plan Symfonie aan de Vecht. De andere mededinger, Leyten, lijkt een verloren strijd aan te gaan.
Ook de adviserende partijen van de gemeente, zoals I’M Architecten, bureau Witpaard en allerlei plaatselijke belangenverenigingen hebben hun voorkeur voor Volker Wessels uitgesproken. Het college van B en W buigt zich nog over de door Leyten en Volker Wessels ingediende grondaanbiedingen. De gemeenteraad heeft op 23 maart het laatste woord.
Beide partijen hebben een ontwikkeling geschetst van enkele tientallen woningen (grondgebonden en appartementen), winkels, commerciële ruimte en parkeerruimte. De locatie behelst een voormalige drukkerij met aangrenzend het opvallende nieuwe stadhuis van Dalfsen aan de Vecht. In de plannen van beide ontwikkelaars wordt de karakteristieke witte villa en de oude Cichoreifabriek behouden. Beide ontwikkelaars respecteren in de nieuwbouw de maximale hoogte van twee bouwlagen met dakkap, een veel voorkomende bouwvorm in het gebied.
De architectuur in het plan van Volker Wessels sluit aan bij de huidige dorpse bebouwing van Dalfsen: vijfitg statige herenhuizen met kap en een enkele trapgevel en aan de achterkant een appartementencomplex met ruim twintig appartementen. Langs de Vecht wordt een boulevard gelegd met winkels en recreatievoorzieningen.
Leyten pleit voor een deel open waterfront en een deel waar winkelen, wonen en recreatie wordt gerealiseerd.

Reageer op dit artikel